ALBIN VEGA
ZEILJACHT "CHINOOK" Nr. 1292

HOME STUDIO WTB

       

CONTACT

IJsselmeer - URK (klik op de foto voor vergroting)

Betoverende zonsopgang op de waddenzee ~ Texel. (klik op de foto voor vergroting) IJmuiden bij nacht ~ tussen de pieren naar de marina Medemblik ~ zonsondergang (klik op de foto voor vergroting) Medemblik ~ de schoorsteen van het stoommachine museum aan de einder. (klik op de foto voor vergroting)

Crew ~ (klik op de foto voor vergroting)

 

De Albin Vega is een Zweeds kajuitzeiljacht
 Lengte 27ft ~ 8,25 mtr.
Bouwnummer 1292 ~ 1971
Welkom op de site van de "Chinook"

SITEMAP

 

Sinds 2006 ben ik eigenaar van de Chinook en maak ik deel uit van de Vereniging van Vegazeilers. De foto's boven zijn uit eigen werk.
(Klik op een foto boven voor een vergroting).

Boeken en filmtips

 
#  Het dodenschip Van B.Traven uit 1950 "das Totenshiff". Een matroos verliest zijn monsterboekje. Na een reis over land wil alleen de "Yorikke" hem aannemen: een dodenschip. De zwart wit verfilming uit 1959 stond op youtube. Helaas is dit voorbij, wellicht vanwege auteursrechten.

 

 
#

De boeken van Henk de Velde

Zeezeiler Henk heeft inmiddels een ruim oeuvre. In alle uitgaven bespiegelt hij werkelijkheid en filosofeert over zijn en het leven. Hij zit ondanks tegenslagen, niet bij de pakken neer. Zijn lezingen zijn een aanrader.

 

 
#

Het leven van PI

Een Indiase jongen groeit op in een dierentuin. Later, als de dierentuin verhuist naar Canada, leidt hij schipbreuk en overleeft hij samen met een Bengaalse tijger. 

 

 
# Zilt.nl Online magazine over zeiler met het weekend weerbericht voor zeilers

 

 
# De horizon zeilde mee, dag na dag Herman Jansen [Medemblikker] schreef, Gerard van Straaten illustreerde. Een prachtig kijk en leesboek
 
# De grote wereld
en de kleine Elizabeth.
Adriaan Hoekmeier, Alkmaarder, zeilde en navigeerde rond de wereld in de jaren '70. Hij schreef en illustreerde 2 prachtige boeken. Niet meer nieuw te koop, kijk op marktplaats.
 
# Eerde Beulakker, Naar koude kusten Vaak tijdens deze lange reis langs koude kusten, schrijft Beulakker, overviel hem het gevoel in zijn eigen valkuil te zijn gelopen, in een nutteloze fantasie te zijn opgegaan. Die twijfels kent iedereen die wel eens huis en haard heeft verlaten omwille van een onzekere onderneming. Maar al voordat je thuis voet over de drempel hebt gezet verlang je er alweer naar. Voor Beulakker en zijn vrouw komt dat moment in de vertrouwde Tjerk Hiddessluizen, als de sluismeester roept: “Hoe lang zijn jullie weggeweest? Twee jaar, antwoordde ik. Dat is een hele tijd, riep hij, nou, dan zijn de snipperdagen zeker wel op! Toen wist ik dat ik de reis al miste."

 

 
 
Berserk: een Albin Vega op Antarctica

Berserk: Noorse documentaire over deze Vikingen met hun Albin Vega;

 

"WIND" ~ speelfilm, Francis Ford Coppola ["Godfather"] 1992
 
Wrak wordt rif
 
Het verhaal van de ss America
 
 
   
   
   
           
  SITEMAP        
 

 

 

 
     
 

 

Albin Vega zeilboot polyester watersport obdam kajuit Duurzaam 27ft polyclassic vegazeilers O-22 markermeer Nederland varen zeilen Hoorn haven Vegazeilers werktuigbouwkunde  solid works veiligheid  onderhoud ontwerp afmeersystemen  nieuw