ALBIN VEGA
ZEILJACHT "CHINOOK" Nr. 1292

HOME ALBIN VEGA

       

CONTACT

IJsselmeer - URK (klik op de foto voor vergroting)

Betoverende zonsopgang op de waddenzee ~ Texel. (klik op de foto voor vergroting) IJmuiden bij nacht ~ tussen de pieren naar de marina Medemblik ~ zonsondergang (klik op de foto voor vergroting) Medemblik ~ de schoorsteen van het stoommachine museum aan de einder. (klik op de foto voor vergroting)

Crew ~ (klik op de foto voor vergroting)

Opgemaakt: 03-07-2013

Bijgewerkt: 04-07-2013

De Albin Vega is een Zweeds kajuitzeiljacht
 Lengte is 27ft ~ 8,25 mtr.
Bouwnummer 1292 ~ 1971
Welkom op de site van de "Chinook"

sitemap

 

De Chinook heeft een ligplaats in de Grashaven in Hoorn. Hierdoor is het Markermeer is het voornaamste vaargebied.

 

 

Onder druk in 2013

Gelukkig is er besloten om het Markermeer definitief niet in te polderen volgens het plan van o.a. Lely uit 1900. Ook het plan Lievense [stuwmeer in Nederland] sneuvelde. Maar onvermoeibaar blijft men ontwikkelen. En ook weer stopzetten, zoals het inrichten van het meer als windmolenpark.

IJssel- en Markermeer vormen het grootste zoetwaterbekken in West-Europa. De groeiende behoefte aan zoetwater heeft Rijkswaterstaat doen besluiten om het waterpeil structureel te verhogen. 

Randstad en projectontiwikkelaars hebben toenemende honger naar ruimte en winstgevende activiteiten. Inpoldering heeft hierdoor een lange geschiedenis

2013: De focus komt op het IJmeer-gebied. Almere ziet hier buitendijkse uitbreiding. Er ontstaat mogelijk een verstedelijkt gebied over de as Amsterdam-Almere. Deze site vertelt over de toekomst van het Markermeer.  

De druk is dubbel: door het bouwen moet de natuur gecompenseerd worden en ontstaat er verdere behoefte aan recreatiemogelijkheden. Gesteld wordt dat het water in het markermeer te troebel is. Hierdoor is er verhoudingsgewijs (met bijvoorbeeld de Gouwzee) te weinig leven in het meer. Dit leidt tot experimenten, als een luwtedam in het Hoornse Hop. Die overigens weer verwijderd is.

Mijn indruk is dat de groei van waterplanten (volgens mij deze) toeneemt. Op het Markermeer is de dichtheid nog niet zo dat ik er met mijn Vega last van heb. Dat komt mede omdat bij deze boot het roer 1 geheel vormt met de kiel. (het kan ook anders bij de Vega, klik hier). Een aanhangroer of een roer achter een skeg heeft hier veel meer last van. Op de Gouwzee (tussen Marken en Monnickendam) moet ik ook in de vaargeul blijven om niet vast te lopen. De planten krijgen meer kans bij helder water. De randmeren zijn hier een voorbeeld van. 

Berekeningen van RWS leveren op dat er voor helder water tenminste 70% bedekking moet zijn door waterplanten.

Klik hier voor een film over de toekomstvisie. (10Mb)

Concreet is ook de kaart onder. Klik hier voor een vergroting.

Ruimte om te zeilen zal er (voorlopig) wel blijven. Op onderstaande kaart valt me wel iets op: bij Hoorn ontbreekt het zeilboot symbooltje (detail) Terwijl er nu 4 havens zijn en de watersport zo'n belangrijke plaats in de stad inneemt.

Onder: Plankaart van Arcadis: het Markermeer wordt echt een "binnenmeer" ....inclusief "Wadden?"

[Opmerking: Bovenstaand stukje met links dient voor beeldvorming en informatie. Niet gesteld is dat ik een mening wil geven of wil be´nvloeden] 


 

  

           
  SITE MAP        
   
  Albin Vega kajuitzeilboot polyester watersport obdam kajuit Duurzaam 27ft polyclassic O-22 markermeer Nederland varen zeilen Hoorn haven Kring van Vegazeilers werktuigbouwkunde  veiligheid  onderhoud ontwerp