STUDIO WTB
ENGINEERING en MACHINES VOOR REINIGING

HOME

       

CONTACT

lage druk programmeerbare spuitkop voor reiniging van vaten

protype van een lage druk hygienisch ontworpen spuitkop hogedruk spuitkop met insteek installatie 250 bar 3 meter slag insteek apparaat Clean Extender met Toftejorg tankwasmachine TJ20G Hogedruk spuitkop 240 Bar

engineering, denken en doen

 

KRATTENWASSER

SITEMAP/MENU

bijgewerkt
20 jAN 2014

 

 

WASSEN VAN KRATTEN ~ ZONDER WATERVERBRUIK

Het lijkt een tegenstelling: wassen van kratten zonder water te verbruiken. Wassen doe je met water en bij wassen "migreert" de vervuiling van object naar waswater. Meestal onder invloed van mechanische (spuiten of borstelen) en thermische energie.

Maar in deze toepassing (bij een handel in leliebollen) bevat de vervuiling een fungicide (schimmelwerend middel). Dit maakt het lozen van waswater op de locatie van de gebruiker verboden. Om traditioneel te wassen een probleem. Maar niet onoverkomelijk: Het valt op te lossen door een biologische waterzuivering aan de wasmachine toe te voegen.

De bacteri�n in de waterzuivering neutraliseren de fungicide. Overige delen worden uitgefilterd. De waterzuivering werkt 24 uur per dag. Het gezuiverde water wordt opgeslagen in een voorraadbassin. Uit dit bassin haalt de wasmachine het spoelwater tijdens bedrijf. In de machine worden de kratten worden nagespoeld met schoon water, het verwarmde werkbassin van de wasser wordt met dit water ververst. 

Met als resultaat een gesloten waterkringloop. Hierdoor hoeft er niet te worden geloosd en ontstaat een een wassysteem zonder waterverbruik.

Deze machine bewijst zichzelf sinds 1998. Studio WTB ontwerpt nog steeds, met dezelfde toewijding, originaliteit ~ maar met meer ervaring.

 
           
 

SITEMAP

       
   
 
 

TAGS:

Engineering tekenburo tuinbouw industrieel reinigen ontwikkelen apparaat landbouw LELIE bollen schimmelwering Duurzaam machinebouw kratten turf  installatie turn-key systeem compact unit voorziening vaten biologisch kratten tulpen loonbedrijf obdam werktuigbouwkunde machinebouw waterzuivering krattenwasser agrarisch spuitkop ontwikkeling fusten apparatuur onderhoud CBL fust ontwerp doseren fruit bloemen groenten nieuw export logistiek advies Azi� consultancy voeding besparing Noord Holland supermarkt retail agrinova