STUDIO WTB
ENGINEERING en MACHINES VOOR REINIGING

HOME

ENGLISH      

CONTACT

lage druk programmeerbare spuitkop voor reiniging van vaten

protype van een lage druk hygienisch ontworpen spuitkop hogedruk spuitkop met insteek installatie 250 bar 3 meter slag insteek apparaat Clean Extender met Toftejorg tankwasmachine TJ20G Hogedruk spuitkop 240 Bar

engineering, denken en doen

E

CLEAN EXTENDER

 

 

V

Een Clean Extender is een apparaat voor cleaning in place (CIP) dat een sproeibol of een tankwaskop in een te reinigen ruimte of object zoals een ketel steekt. De naam "Retractable" of "Retractor" wordt ook gebruikt.

In een CIP (Cleaning in Place) installatie wordt een Clean Extender vaak verticaal op een kogelkraan gemonteerd, de tankwaskop kan dan na het reinigen veilig boven de (segment)kogelkraan  worden geparkeerd, zie foto. De ketel is na sluiten van de kraan volledig dicht.

Een insteek apparaat is nodig als er een roerwerk in de te reinigen tank aanwezig is - dit zou de tankwaskop kunnen beschadigen - of als de tankwaskop niet in de tank mag blijven tijdens de productie, bijvoorbeeld op een conische menger. Een ander voorbeeld is het reinigen van een vat of emmer. Er kan dan pendelend (op en neer gaand) worden gereinigd, zoals in onze vatenwasser wordt gedaan.

ER ZIJN 3 Uitvoeringen:

De Clean Extenders zijn geschikt voor cleaning in place toepassing in een omgeving met explosiegevaar. Vele materiaalcombinaties zijn inmiddels gerealiseerd waaronder hastalloy - RVS316. Onder een tekening van een Extender SL.


OVERZICHT

EXTENDER SL

EXTENDER VL

EXTENDER XL

 
 
 

Engineering tekenburo industrieel reinigen ontwikkelen apparaat Duurzaam tekenaar Electro machinebouw scheepvaart installatie machines systemen voorziening vaten bins kratten obdam werktuigbouwkunde machinebouw solid works veiligheid constructeur senior positioneren ontwikkeling apparatuur onderhoud ontwerp afmeersystemen doseren nieuw tankwaskop advies toepassing consultancy engineering voeding besparing autocad pharma EHEDG tekenen