STUDIO WTB
ENGINEERING en MACHINES VOOR REINIGING

HOME        

CONTACT

Een roeier bezig met afmeren van een schip aan de kade in de haven. Vuistdikke trossen.

File, CO2 uitstoot, uitlaatgassen. Wel het verkeer verminderen maar niet de mobiliteit. Met slimme oplossingen. Een veerboot die afmeert met draaiende motoren. De schroeven duwen de boot tegen de kade. Scheepsdiesel, in dit geval bio-diesel, wordt per tankwagen aagevoerd. permanent magnetisme voor toepassing in de industrie. Mogelijk ook voor veerboten.

een veerboot meert af, de pont mederwerker gooit een kabel om een bolder

English  

 sitemap/
overige bladen ameren

 


magnetisch afmeren in hamburg

Afmeren met magneten is realistisch. Dat blijkt ook uit deze foto's. In Duitsland, bij Hamburg vaart deze rondvaartdienst. Op de foto leunt de kapitein nonchalant tegen zijn schip, maar liggen er geen landvasten op de kade!
Bij de boeg van het schip en halverwege de romp zijn er elektromagneten aangebracht. De kademuur bevat stalen platen.


Optimaal lijkt het niet: de magneten zitten verwerkt op het schip en niet op de kade. De stroom voor de elektromagneten moet dan door de scheepsmotor opgewekt worden, of uit accu's komen. De motor maakt zo toch nog extra draaiuren. Permanent magneten werken zonder stroom. Dat is in deze situatie een voordeel ten opzichte van elektromagneten.

rondvaartboot met elektromagneten

Klik op de foto voor een vergroting.
Midscheeps en bij de boeg bevinden zich de magneten.

een losse landvast aan de kade voor alle zekerheid

Hier ligt het schip losjes aan een enkele tros. Deze tros is nodig voor alle zekerheid, immers met elektromagnetisme zoals hier valt een stroomstoring nooit uit te sluiten. Dan drijft het schip weg. Permanent magnetisme, zoals in het gepatenteerde systeem van Studio WTB, werkt anders: er is geen stroom nodig. De laatste landvast wordt overbodig

ontwerpen voor permanent magnetisme

permanent magnetisme

Bij permanent magnetisme er is geen energie nodig voor het in stand houden van het krachtveld - dit in tegenstelling tot elektromagnetisme. Het schip ligt hierdoor intrinsiek veilig afgemeerd en energievrij. Deze oplossing is duurzaam. Loskoppelen gaat eenvoudig: een aandrijving verstelt de polen van de magneten en het uitgaand magnetisch veld uit de koppen heft zichzelf op: de volgende afvaart kan beginnen.

Contactpersoon: Jack Bijster

 
 


uitvoeringsvoorbeeld met tekeningen: klik hier

 
 


internetlinks:

magnetisme

tragisch ongeval 1

tragisch ongeval 2

video: magnetisme

video: daarom

 

 
  SITEMAP        
 


 
 


disclaimer

# De berekeningen die aan dit concept ten grondslag liggen zijn gebaseerd op een bestaande situatie en op verstrekte gegevens door een rederij. De getoonde afbeeldingen dienen ter illustratie van de uitleg van het concept. De afbeeldingen geven een willekeurig schip weer. Gelijkenis met enig model berust op toeval.
# De getoonde opstelling is ter illustratie van een toepassing van het koppelingsprincipe met permanent  magneten. Een andere opstelling, zoals verwerking in kademuren is mogelijk. Deze worden binnenkort toegevoegd aan deze site.
# Copyright Studio WTB. Deze afbeeldingen mogen zonder onze schriftelijke toestemming niet gekopieerd of elders gebruikt worden. Neem contact op met Studio WTB voor gebruik van de
technologie of detailinformatie.

 
 

 

Tag cloud

Afmeren zonder kielzog Schepen Magneet permanent Electro vacu�m installatie magnetisch voorziening tros capstan roeiers Waddenzee bolder pont brandstof kade veiligheid bunkerboot haven kademuren CO2 emissie ontwikkeling afmeersystemen marine nautisch havenonderhoud baggeren ferry brandstof milieuvriendelijk veerboot ontmeren veerpont aanleggen besparing magnetisme toepassing engineering besparing