STUDIO WTB
ENGINEERING en MACHINES VOOR REINIGING

HOME

       

CONTACT

Een roeier bezig met afmeren van een schip aan de kade in de haven. Vuistdikke trossen.

File, CO2 uitstoot, uitlaatgassen. Wel het verkeer verminderen maar niet de mobiliteit. Met slimme oplossingen. Een veerboot die afmeert met draaiende motoren. De schroeven duwen de boot tegen de kade. Scheepsdiesel, in dit geval bio-diesel, wordt per tankwagen aagevoerd. permanent magnetisme voor toepassing in de industrie. Mogelijk ook voor veerboten.

een veerboot meert af, de pont mederwerker gooit een kabel om een bolder

English


sitemap/
overige bladen ameren

 

ro-ro veerboot aan een kade

 
 

Een schip ligt aan de kade. De boeg van het schip is in positie in een "fuik" gevaren. De landingsbrug van de kade is op het afrijdek van de ferry geplaatst. Aan stuurboord halverwege de romp is er een remmingwerk. In dit remmingwerk (voor een deel getekend) is het afmeersysteem verwerkt

 
 

 

 
 


detail van remmingwerk

 
 


Het remmingwerk drijft en volgt, samen met het ponton de waterstand. De permanent magneten zijn aan de ferry gekoppeld. De houdkracht is 126 ton Dit is bij deze boot voldoende voor windkracht 12.

 
 

 

 
 


permanent magneten op ponton

 

 


Detail van het ponton, dat schuift en draait om een paal. Merk op dat het een voorbeeld is. De bedienbare magneten koppelen het schip aan. Eventueel is er een aan de scheepsromp een verstevigingsplaat gemonteerd. In dit voorbeeld zijn het 18 magneten, dit aantal wordt aangepast op de grootte van het schip en de eisen van de situatie ter plaatse. De magneten volgen de oneffenheden van de romp.

 
 

 

 
 


hydraulische cilinder vervangt scheepstros

 
 


De installatie van boven af gezien. De romp is tegen het remmingwerk aangetrokken: de ferry ligt afgemeerd. In het paars de hydraulische cilinder. Deze zorgt voor instelbare elasticiteit in het systeem.

 
 

Voor een beschrijving van de ontwikkeling: klik hier

 
   
 


internetlinks:

magnetisme

tragisch ongeval 1

tragisch ongeval 2

video: magnetisme

video: redenen  (film 90 min)

 
  SITEMAP        
 


 
 

 

disclaimer
# De berekeningen die aan dit concept ten grondslag liggen zijn gebaseerd op een bestaande situatie en op verstrekte gegevens door een rederij. De getoonde afbeeldingen dienen ter illustratie van de uitleg van het concept. De afbeeldingen geven een willekeurig schip weer. Gelijkenis met enig model berust op toeval.
# De getoonde opstelling is ter illustratie van een toepassing van het koppelingsprincipe met permanent  magneten. Een andere opstelling, zoals verwerking in kademuren is mogelijk. Deze worden binnenkort toegevoegd aan deze site.
# Copyright Studio WTB. Deze afbeeldingen mogen zonder onze schriftelijke toestemming niet gekopieerd of elders gebruikt worden. Neem contact op met Studio WTB voor gebruik van de
technologie of detailinformatie.

 
  Keywords:

Afmeren Schepen Magneet permanent Electro vacu�m installatie tros voorziening tros capstan roeiers scheepvaart Waddenzee bolder pont brandstof kade veiligheid bio diesel haven vervanging kademuren CO2 emissie ontwikkeling marine nautisch havenonderhoud baggeren ferry OCTROOI milieuvriendelijk noordzee veerboot veerpont aanleggen besparing magnetisme patent toepassing engineering besparing